Бебешки обувки за прохождане

Обувките за ходене за бебета са проектирани така, че да поддържат развиващите се стъпала, крака и бедра на детето, когато то започва да ходи. Обувките обикновено са с мека подметка и гъвкаво ходило, което помага на децата да се научат да балансират, докато се учат да ходят.

Обувките за ходене за бебета са изработени от кожа или велур и имат гъвкава подметка, която дава възможност на детския крак да се движи. Подметките не са твърди като тези на обувките за възрастни, така че ако бебето ви започне да ходи преди да навърши 1 година, най-добре е да не му купувате обувки с токчета или твърда подметка, докато не навърши 2 години или повече.

Най-добрите обувки за вашето бебе зависят от неговата възраст и от това колко активно е то. Например, ако бебето ви ходи от няколко месеца и вече тича навсякъде, тогава потърсете здрави маратонки, които ще предпазят краката му от удари и одрасквания, докато се движи по-свободно.

Защо обувките за прохождане на бебета са важни за тяхното физически развитие

Отговорът е много прост. Защото се учат да ходят!

Ходенето е един от най-важните етапи в развитието на детето. То им позволява да опознават света и да взаимодействат с други хора по съвсем нов начин!

Но за бебетата е необходимо време и практика, за да се научат да ходят. Затова е важно родителите да се уверят, че техните малчугани разполагат с правилния тип обувки за растящите им крачета.

Съвети при избор на обувки за прохождане на бебе

1. Уверете се, че обувките имат достатъчно място за пръстите на детето ви; в противен случай те могат да станат твърде тесни или дори да наранят пръстите му с времето. Това е особено вярно, ако детето ви има широки стъпала или ако все още расте.

2. Огледайте внимателно подметките на обувките, за да могат да издържат на износване с течение на времето; това означава, че те трябва да имат гумени подметки, а не пластмасови, които са склонни да се

  1. Гъвкава подметка с абсорбиране на удари и опора за свода. Вашето бебе вероятно ще прекарва много време на пода и се нуждае от добра опора за стъпалата, глезените, бедрата и гърба.

  2. Мека горна част, която не притиска и не се трие в кожата на бебето и дава достатъчно пространство за растеж.

  3. Изберете леки обувки. Тежките обувки могат да затруднят малките деца да вдигнат краката си достатъчно високо, за да ходят, което увеличава вероятността да се спънат или да паднат. Леките обувки са по-лесни за придвижване на бебетата, така че са по-подходящи за ранните етапи на ходене.

Бебетата могат да ходят още в ранна възраст. Въпреки това те все още са във фазата на учене. Балансът и координацията им се развиват, което означава, че бебетата могат за кратко да загубят равновесие и да паднат. Хубаво би било да им вземете чифт обувки с меки подметки, за да предотвратите наранявания. На пазара има много варианти за такива обувки; препоръчва се обаче да вземете обувки с велкро за бебета поради функцията за лесно обуване и събуване.