Годежни пръстени Пловдив

Когато става въпрос за избор на годежен пръстен, има много възможности. Няма правилен или грешен отговор. Правило номер едно е, че това е подарък от сърцето. По-важно е да се съчетае със стила на човека, който получава пръстена, отколкото да се спазват правилата.

Ако търсите годежен пръстен с диамант в Пловдив, ето няколко съвета за това как да изберете годежен пръстен с диамант.

Диамантите се предлагат в различни цветови нюанси и форми, така че трябва да прецените кой от тях ще подхожда най-добре на получателя ви. Можете да избирате измежду класически кръгли диаманти, диаманти с крушовидна форма, диаманти с форма на маркиз, лъчисти диаманти и много други форми. Можете също така да избирате от различни цветни камъни – розови диаманти, сини диаманти, кафяви диаманти или дори жълти диаманти.

Повечето жени са развълнувани от идеята да получат годежен пръстен. За някои от тях той символизира началото на нова глава в живота им. Това е вещ, която можете да цените до края на живота си. Изборът на годежен пръстен обаче не е нещо, към което трябва да се отнасяте лекомислено. Трябва да сте сигурни, че избирате правилния диамант за вашия партньор. Това ще бъде един от най-важните подаръци, които някога ще й направите, така че се уверете, че избирате разумно.

Ето няколко съвета за това как да изберете годежен пръстен с диамант в Пловдив:

Първо, трябва да разгледате шлифовката на диаманта. Релефът се отнася до формата и пропорциите на камъка. Обикновено тя е представена от кръгли диаманти или диаманти с шлифовка “принцеса”. Тези форми имат различни форми, както и разрези, така че всяка от тях има свой собствен вид и усещане. Ако искате нещо, което прилича на традиционен диамант, изберете такъв с кръгла или принцесова шлифовка.

Цветът

След това трябва да разгледате цвета на диаманта. Въпреки че цветът на диаманта може да не изглежда като нещо важно на пръв поглед, това всъщност може да повлияе на това колко ярък или прозрачен изглежда той, когато го носите на пръста си. Много хора предпочитат бели диаманти, но тези, които нямат нищо против да излязат от

Какви видове диаманти се използвавт за годежните пръстени

Решили сте да предложите брак и търсите идеалния пръстен. Видът на диаманта, който ще изберете, ще определи външния вид и качеството на готовото изделие. Макар че диамантите се предлагат в различни цветове, размери, форми и шлифовки, те се разделят на три основни класификации: естествени (добити), синтетични (отгледани в лаборатория) или симуланти (подобни на диаманти).

Естествени диаманти

Естествените диаманти се добиват от земята. Тези камъни се класифицират като диаманти “тип IIa” и се срещат изключително рядко. Всъщност само 1% от диамантите в света се считат за “тип IIa”. Издръжливостта и здравината на тези камъни ги правят идеален избор за годежни пръстени и други изящни бижута. В Brilliant Earth използваме безконфликтни естествени диаманти, които са сертифицирани от системата за сертифициране на Кимбърлийския процес, за да се гарантира, че те не финансират конфликти.

Синтетични диаманти (изкуствени)

Синтетичните диаманти се наричат още лабораторно отгледани, лабораторно създадени или култивирани диаманти. Подобно на естествените диаманти, те съдържат въглеродни атоми, подредени в характерната диамантена кристална структура; различават се обаче по това, че са произведени изкуствено, а не по естествен път. Те могат да бъдат отгледани чрез високо налягане и висока температура (HPHT) или чрез химическо отлагане на пари