Градински барбекюта

Ако сте в процес на избор на барбекю за вашата градина, трябва да вземете предвид много неща. Разбира се, първото нещо, което трябва да решите, е дали искате да използвате газ или дървени въглища. Всеки вид има различни предимства, така че това е най-важният избор, който ще трябва да направите, преди да разгледате моделите. Въпреки това, след като вземете решение между гриловете на дървени въглища и на газ, би било разумно да вземете предвид един последен момент: за какво ще използвате вашето барбекю? Последното съображение може да изглежда несъществено на пръв поглед. Всъщност обаче то е много важно, тъй като ще ви помогне да определите какъв вид барбекю трябва да купите.

Видове барбекюта

метални барбекюта

Металното барбекю е идеалното допълнение, което ще вдъхне живот и малко стил на вашата градина или двор. Тези барбекюта са изключително популярни в Обединеното кралство сред хората, които обичат да се забавляват и да се веселят.

барбекюта на газ

Ако търсите барбекю, което да приготвя храната при високи температури и да използва по-малко гориво, газовото може да е най-подходящо за вас.

барбекюта на дървени въглища

Барбекюто на дървени въглища произвежда дим, който е естествен и здравословен начин на готвене. Въглищата в барбекюто горят, създавайки топлина и дим, които приготвят любимата ви храна до съвършенство.

барбекю от камък

Каменното барбекю е много ефикасно, спестява време и пари. То е особено популярно сред хората, които имат градина, но нямат електричество и достатъчно място за инсталиране на обикновена печка за барбекю. Готвенето с каменно барбекю е екологично, защото не изисква газ или дървени въглища.

Какви аксесоари за барбекюта се предлагат

Независимо дали става въпрос за гарнитура, основно ястие или десерт, по-лесно и по-удобно е да се купят вече готови аксесоари за барбекю. Трите най-важни аксесоара са метални шишове, алуминиево фолио и ръкавици за готвене, подходящи за храна. Сосовете за барбекю също са нещо, което трябва да имате предвид, когато става въпрос за закупуване на аксесоари. Тези три основни, но съществени елемента могат да улеснят времето ви в кухнята!

Как правилно да се грижим за барбекюто

Ако вашето семейно барбекю се използва няколко пъти седмично или ако е планирано фондю парти, може би е добре да почистите барбекюто преди употреба. Затова най-добрият начин за почистване на тавата за мазнина на барбекюто е да затворите капака и да извадите тавата за мазнина. След това може да изпразните тавата за мазнина на подходящо място. След това избършете както тавата, така и долната страна на скарата с шишчета за кебап и след това ги избършете до сухо. Ако това не е достатъчно, трябва да накиснете шишовете за кебап в малко вода с оцет, преди да ги използвате

Най-популярните зеленчуци подходящи за барбекю

  • тиквички

  • царевица

  • гъби

  • лук

  • домати

  • моркови

  • тиквички

Ако вече знаете какво точно търсите, можете да изберете най-доброто барбекю за вашата градина по марка и модел. Ако обаче тепърва започвате да се запознавате с различните видове барбекюта, сме подготвили няколко насоки как да изберете подходящо барбекю стъпка по стъпка.